Criza financiara !!! oameni buni, va duce la minimizarea preturilor la imobil, asa ca sfatul pentru cei ce vor sa-si investeasca banii in imobil sa se ghindeasca bine la pasul pe care-l vor face, anul 2009 se asteapta sa fie nu prea usor
Cei care vorbesc de preturi exorbitante la apartamente in Chisinau-au perfecta dreptate!!! Eu si familia traiesc in Irlanda de 8 ani,pe parcursul carora am abservat evolutia pietei imobiliare de aici care practic era ametitoare.In Dublin acum 2-3 ani in urma un apartament cu 2 camere (in Mold. e considerat 3 camere) ajungea sa fie vindut cu pina la 500.000€ desigur intr-o zona buna.Oricum pretul mediu a fost aprox.de 200-300 mii euro.Asadar FOARTE SCUMP!!! De ce?,s-ar intreba unii,. Pai din simplul motiv ca Irlanda in ultimii 10 ani a cunoscut o crestere economica spectaculoasa de invidiat,investitii straine de sute de miliarde de euro!!!sute de mii de locuri de munca,cresterea la fel de mare a veniturilor populatiei,credituri bancare ipotecare de 100%,etc.etc.etc.Asa chestii sint desigur criterii f. importante care duc sau influenteaza preturile la bunurile imobiliare.Desigur as mai putea adauga multe dar ma opresc aici. In continuare as vrea sa vorbesc despre ce anume formaeza(dicteaza,influenteaza)pretul la apartamente in Moldova(Chisinau)! In primul rind sint banii trimisi de catre Moldoveni din strainatate fie UE fie Rusia sau alte tari. Componentul-dezvoltare economica si sociala a tarii,cresterea nivelului de viata a populatiei,lipseste din componenta pretului. .......urmeaza
Дата: Duminica, 25.01.2009, 20:44 | Сообщение # 18
Si tu ce faci cu banii care-i cistigi in Irlanda? Numai nu zi ca ai luat acolo casa in credit? Cred ca tot la Chisinau ti-ai luat ceva, nu? Sper ca n-am fost prea indiscret, dar majoritatea celora care lucreaza in Europa cumpara ceva in Chisinau. E normal, ca n-o sa le lasam la europeni banii, nostri, e tot mai rezonabil sa-i investim in Moldova, nu?
,MOLDOVA INKA NU E TARA EUROPENA DAR PRETURILE LA IMOBIL COSTA TRIPLU CA IN EUROPA,POATE KIND VOM FI KONDUSI DE DEMOKRATI SA SKIMBA CEVA,AICI E IMPOSIBIL DE TRAIT
oameni buni nu vorbiti prostii,stau la roma de trei ani am gramadit 40000 euro cu tot sacrificiul si miam cumparat apartament la botanica 143 seria,sint multumit de ceea ce am,dar din privinta preturilor la apartamente aici cu banii acestia nici un garaj nuti cumperi.
Дата: Duminica, 28.03.2010, 16:15 | Сообщение # 23
Salut la toti!!! Despre ce preturi vorbiti oameni buni, pe cind in europa au scazut cu 40 la suta in moldova abea scad cu 20 , deparca am vorbi de o tara ca Monaco. Mai asteptati inca o jumatate de an si o sa vedeti unde sa va duce piata imobiliara din moldova. Ca doar noi care ne aflam in europa vedem real ce se face aicea si datorita noua s-au ridicad preturile in ceruri acasa.